Experten på polyuretan

Vi erbjuder produktutveckling, tillverkning och återvinning av polyuretan.

Vi ska bli störst i Norden på formgjutna produkter i skummad polyuretan och elastomerer eller solid polyuretan!

Vi leder utvecklingen

Vårt mål är att alltid ligga i framkant. Vi utvecklar ständigt nya materialtyper och teknik som minskar miljöpåverkan, utan att för den skull ge avkall på egenskaper som hållfasthet, styrka eller kvalitet. Vi arbetar inte med material som innehåller kvicksilver, ftalater, bly eller med material som finns på Reach begränsningslista. Vi har material som idag innefattas av Sunda hus och Möbelfaktas normer. Produkter vi framställer kan godkännas för Svanen-märkning. Vi är också stolta över att ha material som är biobaserat i vår produktportfölj.

Polyuretan är ett gränslöst och unikt material. Vi kan konsten att forma det. Där fantasins möjligheter slutar tar vi vid. Vårt specialområde är att förädla våra kunders produkter. Vi utvecklar era produkter och skapar lösningar du bara vågat drömma om. Tillverkningen sker lokalt i våra egna lokaler, och sedan en tid tillbaka är vi även unika med att erbjuda återvinning av era egna produkter.

Vi fungerar som både rådgivare och utvecklare, och hjälper inköpare och konstruktörer i deras dagliga arbete. Vår kvalitet märks i vårt sätt att tänka, i våra arbetsmetoder och i våra relationer.

Pur Partner är ett företag med medarbetare som har en lång och gedigen erfarenhet inom polyuretanbranschen. Flera av våra medarbetare har arbetat i branschen i mer än 30 år. Det borgar för en god kvalité och ett brett kunnande. Vi arbetar idag efter Lean-filosofin som genomsyrar alla våra processer. Vår drivkraft är att hela tiden bli bättre än det vi presterade föregående dag.  Mottot ”ständiga förbättringar” genomsyrar allt vi gör.

Vårt mål är att alltid ligga i framkant. Vi utvecklar ständigt nya materialtyper och tekniker som minskar miljöpåverkan, utan att för den sakens skull ge avkall på egenskaper som hållfasthet, styrka eller kvalitet. Vi arbetar inte med material som innehåller kvicksilver, ftalater, bly eller med material som finns på Reach:s begränsningslista. Vi har material som idag innefattas av Sunda hus och Möbelfaktas normer. Produkter vi framställer kan godkännas för Svanen-märkning. Vi är också stolta över att ha material som är biobaserat i vår produktportfölj. Givetvis är vi ISO- och miljöcertifierade.

Vi hjälper kunder med polyuretanlösningar inom vitt skilda branscher, från gruv- och betongindustri till rehabilitering, fritid, inredning och offentliga miljöer. Genom att utveckla funktionella polyuretaninsatser bidrar vi till att kunden får en bättre slutprodukt som håller en hög kvalitet med önskade egenskaper som t. ex. hållfasthet, isolering, stötdämpning och elastiska egenskaper. 

Prata polyuretan med oss!

Webbshop

Tillverkat i Sverige

Skandinaviens ledande leverantör av formgjutna produkter i polyuretanmaterial. Via vårt systerbolag Rosén Innovation säljer vi våra standardprodukter inom bland annat flyg- och bilbranschen.

Har du tokiga idéer?

Perfekt, utmana oss!

Vi kommer gärna in tidigt i processen, och bollar dina ofärdiga idéer med dig.