Stansning

Pur Partner stansar i så gott som alla mjuka material, så som massivgummi, cellgummi, cellplaster och polyuretanskum (PUR).

Stansning i mjuka material

Vi använder i första hand knivstansar för att stansa i olika typer av mjuka material så som polyuretan, gummi, plast och packningsmaterial. Vi kan även hjälpa er med verktygsframtagningen då vi har lång erfarenhet av det.

Verktygskostnaderna är också en viktig faktor. Eftersom verktygen är enkla så kan verktygen vara kostnadseffektiva jämfört med de kostnader för vattenskärning, då styckkostnaden blir väldigt hög.

En mångsidig process som är kostnadseffektiv

Att ta fram stansverktyg är en relativt låg kostnad, varför stansing lämpar sig för både små och stora serier. Produkter som idag tas fram genom avancerad klippning skulle kunna tillverkas både enklare och snabbare genom att stansa.

Stansning lämpar sig ypperligt för att tillverka packningar. Av de förfrågningar vi får så är det att stansa packningar som är den vanligaste och det är lätt att förstå. Väldigt många olika material kan stansas, nedan ses ett urval.

Exempel på material som går att stansa

  • Naturgummi
  • EPDM
  • Silikon
  • Cellgummi
  • Polyesterskum
  • Polyeten
  • Polypropen

Packningar

Packningar används i flera olika typer av produkter. Vår huvudsakliga kundkrets finner vi idag inom elektronikindustrin. Vi kan leverera i princip vad som helst när det kommer till packningar, till exempel har vi producerat packningar till skogsmaskiner, toaletter, vattenledningar och kompressorer för luft och olja.

Miljö och återvinning

Vi på Pur Partner återanvänder allt vårt spill från stansningen, och alla kunder kan skicka tillbaka förbrukade produkter till oss. Vi blandar 90% gammalt material med 10% nytt och gjuter nya produkter som säljs i vårt systerbolag Rosén Innovation AB.

Det tycker vi är att tänka miljöriktigt.

Har du tokiga idéer?

Perfekt, utmana oss!

Vi kommer gärna in tidigt i processen, och bollar dina ofärdiga idéer med dig.