Vanliga frågor

Polyuretan hjälper till att bevara naturresurser och hjälper till att bevara miljön genom att minska energianvändningen. Med sitt utmärkta förhållande mellan styrka och vikt, isoleringsegenskaper, hållbarhet och mångsidighet, används polyuretan ofta i bygg- och anläggningstillämpningar.

I allmänhet kan polyuretan användas i temperaturområdet -62°C till 93°C (-80°F till 200°F).

Polyuretanskum är inte giftigt i sig.

Till exempel, vid normalt slitage kan en hållbarhet på mer än 50 år förväntas för polyuretanisoleringssystem för byggnader, mer än 25 år för polyuretan som används för isolering av kylskåp eller mer än 20 år för applicering av polyuretan i fordons stötfångare.

Polyuretan (PU) är en unik polymer som är elastisk som ett gummi men som kan sträckas och omformas upprepade gånger som en plast. Detta tåliga, flexibla och slitstarka material kan formuleras med ett brett utbud av utgångsmaterial för att utveckla allt från lack till bildelar, skosulor och tätningar.

Det kan man. Vi erbjuder den unika möjligheten att återanvända materialet från era uttjänta produkter och återvinna dem till nya produkter hos oss. Dessutom består det polyuretan vi använder oss av i den dagliga produktionen av ca 90% återvunnet polyuretanmaterial.

Har du tokiga idéer?

Perfekt, utmana oss!

Vi kommer gärna in tidigt i processen, och bollar dina ofärdiga idéer med dig.